Betaalbare zelfbouwwoningen op kazerneterrein

Steenvlinder, een maatschappelijke ontwikkelaar gericht op zelfbouwers, neemt één van de legeringsgebouwen (E2) van de Generaal de Bonskazerne in het Brabantse Grave over van eigenaar BOEi. In het gebouw worden 26 betaalbare zelfbouwwoningen gerealiseerd. Het herbestemmen van bestaande gebouwen biedt een oplossing voor de steeds nijpender wordende woningnood.

gebouw E2

Marnix Norder, initiatiefnemer Steenvlinder: “Met de transformatie van de kazerne, kunnen we wonen in dit rijksmonument toegankelijk maken voor een diverse doelgroep. Daarmee ontstaat een mooie mix van starters en stijgers die straks gaan samenleven in een bruisende, kleine enclave in Grave, te midden van groen en historie en waar wonen, werken en recreëren samengaan.”

Arno Boon, directeur BOEi: “De Nederlandse woningmarkt zit totaal op slot, en tegelijkertijd staan er miljoenen vierkante meters leeg. Organisaties als Steenvlinder en BOEi zien al langer de potentie in transformatie van het leegstaand erfgoed van Nederland; alle gebouwen die we nodig hebben, staan er al. Die samenwerking wordt nu voor het eerst bekrachtigd met transformatie van een deel van de Generaal de Bonskazerne. Het zou mooi zijn als we hiermee de trend zetten naar meer gezamenlijke projecten. ”

Inschrijven voor de zelfbouwwoningen is mogelijk via de website van Steenvlinder.

Laatste nieuws

Grave, 24 april 2024 – In opdracht van Mooiland zijn BOEi en Bouwbedrijf Van Dinther uit Schaijk gestart met de transformatie van een deel van de voormalige de Generaal de Bonskazerne in Velp bij Grave. Het rijksmonument wordt getransformeerd tot een...
#506573
Ben jij op zoek naar een nieuwe ruimte voor jouw onderneming? Grijp dan nu je kans! Er zijn nieuwe ruimtes beschikbaar op de Bonskazerne.
#506573