Bonsupdate

In de zomer van 2021 werd de kazernevisie “Betrokken wonen – betrokken werken” vastgelegd, het startsein voor een prachtige ontwikkeling voor het kazerneterrein. Nu twee jaar later kunnen we stellen dat de ontwikkeling van De Bons een vogelvlucht heeft gekregen.

gluren 2023

Community

Er is een levendige community op het kazerneterrein ontstaan, die jaarlijks bijeenkomt tijdens het 'Gluren bij de Buren festival' voor de huurders. Na het eerste festival zijn er diverse werkgroepen gevormd, onder andere voor communicatie, het terrein en evenementen. Hierdoor kunnen alle huurders op hun eigen manier betrokken zijn bij elkaar en de locatie.

Restauratie en verkoop

De vestiging van het Stichting Maaspodium met het Filmcafé geeft de oude filmzaal weer een nieuwe toekomst. Momenteel wordt hard gewerkt om de ruimtes gereed te hebben voor de opening op 10 september.

Het eerste woongebouw is begin dit jaar verkocht aan de Steenvlinder en de restauratie van het B gebouw gaat in oktober van start.

Terreininrichting

Ook het terrein krijgt een boost met het terreinplan. Een deel hiervan is al uitgevoerd en het verschil is nu al groot. Ook wordt de toegangspoort opgeknapt en is er nieuwe bewegwijzering aangebracht op de panden en wordt bij de entree een informatiepaneel geplaatst.
 

Laatste nieuws

Sinds deze zomer hebben de straten op het kazerneterrein een eigen naam gekregen. Ze verwijzen naar personen die op verschillende wijze een connectie hebben met de Generaal de Bonskazerne.
#506573
Wie nu het terrein van de Bonskazerne oprijdt, komt langs de nieuwe poort van de kazerne. Recent werd deze vervangen, waardoor de entree nu weer een passende uitstraling heeft.
#506573