Nieuwe entree naar kazerneterrein

Wie nu het terrein van de Bonskazerne oprijdt, komt langs de nieuwe poort van de kazerne. Recent werd deze vervangen, waardoor de entree nu weer een passende uitstraling heeft. 

entree

De nieuwe poortdeuren zijn gemaakt op basis van de oude exemplaren. Kleuronderzoek heeft de historische kleur waarin de poorten zijn geschilderd bepaald. Ook wordt de poort weer opgesierd door twee lantaarns. Dit zijn nieuwe smeedijzeren lampen die op basis van oude foto's en naar voorbeeld van lampen op de kazerne in Weert zijn nagemaakt. 

Verder is plaatselijk het voegwerk vervangen en zijn twee nieuwe doeken aangebracht. Ook het wachthuisje is opgeknapt, het heeft nieuwe ramen gekregen, de dakbedekking is vervangen en het is geschilderd.

Bekijk hier de beelden van de nieuwe poort.

Fotocredits: Jan van Dalen en Maartje Gerrits

Laatste nieuws

Grave, 24 april 2024 – In opdracht van Mooiland zijn BOEi en Bouwbedrijf Van Dinther uit Schaijk gestart met de transformatie van een deel van de voormalige de Generaal de Bonskazerne in Velp bij Grave. Het rijksmonument wordt getransformeerd tot een...
#506573
Ben jij op zoek naar een nieuwe ruimte voor jouw onderneming? Grijp dan nu je kans! Er zijn nieuwe ruimtes beschikbaar op de Bonskazerne.
#506573