Nieuwe entree naar kazerneterrein

Wie nu het terrein van de Bonskazerne oprijdt, komt langs de nieuwe poort van de kazerne. Recent werd deze vervangen, waardoor de entree nu weer een passende uitstraling heeft. 

entree

De nieuwe poortdeuren zijn gemaakt op basis van de oude exemplaren. Kleuronderzoek heeft de historische kleur waarin de poorten zijn geschilderd bepaald. Ook wordt de poort weer opgesierd door twee lantaarns. Dit zijn nieuwe smeedijzeren lampen die op basis van oude foto's en naar voorbeeld van lampen op de kazerne in Weert zijn nagemaakt. 

Verder is plaatselijk het voegwerk vervangen en zijn twee nieuwe doeken aangebracht. Ook het wachthuisje is opgeknapt, het heeft nieuwe ramen gekregen, de dakbedekking is vervangen en het is geschilderd.

Bekijk hier de beelden van de nieuwe poort.

Fotocredits: Jan van Dalen en Maartje Gerrits

Laatste nieuws

Sinds deze zomer hebben de straten op het kazerneterrein een eigen naam gekregen. Ze verwijzen naar personen die op verschillende wijze een connectie hebben met de Generaal de Bonskazerne.
#506573
Het was een warm Open Monumentendag weekend in Grave, waar op het kazerneterrein vanalles werd georganiseerd. Onder andere de exposities 'kleintje kunst' en ' take a seat' waren te bekijken en het museum met defensie uniformen was geopend.
#506573